Skip to main content

CZM v sodelovanju s ŠRCD, enoto Domžale, organizira delavnico za starše otrok s posebnimi potrebami.

Ta bo 8. oktobra, ob 18. uri, v prostorih CZM. Izvedla jo bo Ana Trček, mag. religiologije in etike, zakonska in družinska terapevtka na ŠRCD, enoti Domžale.

Namenjena je staršem otrok s posebnimi potrebami, ki se pogosto sprašujejo o izvoru svoje stiske. Ponuja priložnost za raziskovanje in razumevanje različnih virov čustvenih in psiholoških obremenitev, ki izhajajo iz skrbništva nad otrokom s posebnimi potrebami. Namen delavnice je tudi osvetliti, kako družbeni pritiski, notranje pričakovanje in pomanjkanje podpore vplivajo na starševsko dobrobit.

Cilj delavnice je pomagati staršem prepoznati in razumeti izvor svoje stiske ter razviti strategije za obvladovanje teh občutkov. Delavnica bo osredotočena na:

  • Razumevanje čustvenih vzrokov stiske.
  • Prepoznavanje dejavnikov, ki prispevajo k občutkom preobremenjenosti in izčrpanosti.
  • Razvijanje orodij in tehnik za izboljšanje lastne dobrobiti in zmanjšanje stresa.

V prvem delu boste s teoretičnim pristopom raziskali izvor starševske stiske, vključno z njenimi čustvenimi, psihološkimi in družbenimi vidiki ter vplivom na partnerski odnos. Raziskali boste tudi vpliv primarnih družin in vzgoje na spoprijemanje z izzivi. V drugem delu boste prešli na praktične dejavnosti, kjer bo omogočena izmenjava izkušenj in izražanje čustev. Udeleženci bodo raziskali strategije za skrb zase ter se seznanili z iskanjem pomoči in podpore, bodisi iz osebnega okolja bodisi s strokovno pomočjo.