Skip to main content

Zadnji teden v septembru smo pri nas gostili mladinsko izmenjavo ✨ Turning time into happiness ✨, kjer so udeleženci iz Slovenije, Cipra in Italije raziskovali temo organizacije časa. V petih dneh aktivnosti so se skozi teambuilding delavnice in energizerje med seboj dobro spoznali in povezali. Delavnice so bile med drugim namenjene razmišljanju o tem, kaj za vsakega posameznika pomeni organizacija časa, kakšne so negativne in pozitivne plati organizacije časa, kako organizirani so v vsakdanjem življenju – kam jim “odteka” čas, kakšne cilje imajo in kakšne so njihove osebne ovire pri bolj uspešni organizaciji časa.

Obiskala jih je psihologinja, ki jih je seznanila z biopsihologijo produktivnosti (kako hormoni, genetika in spanje vplivajo na našo produktivnost) – tu so udeleženci skozi delavnico razmišljali o teh vplivih in, kako jih lahko obrnemo sebi v prid.

Rok Starič, lastnik podjetja Rok’s nut butter, je skozi svojo osebno zgodbo o uspehu skušal predstaviti kaj vse je potrebno, da izpeljejo določen osebni cilj. Zaupal jim je smernico, ki se je drži tudi sam: “Jutri je nov dan, izkoristite ga.” in še povedal, da ni nič narobe, če opustimo kakšnega izmed svojih ciljev, ko vidimo, da se situacija ne odvija nam v prid. Udeleženci so prejeli veliko uporabnih nasvetov, ki jih bodo lahko uporabili v svojem življenju.

Tekom izmenjave so obiskali Ljubljano, kjer so si ogledali staro mestno jedro in grad. Zvečer so potekali medkulturni večeri in takrat so udeleženci posamezne države na različne načine predstavili njihovo domovino – s plesom, glasbo in hrano.

Na koncu so prejeli Youthpass certifikate, kamor so udeleženci zabeležili kompetence, ki so jih pridobili skozi izmenjavo.

Polni novih izkušenj, znanja in prijateljskih vezi so se odpravili nazaj domov na Ciper 🇨🇾 in v Italijo 🇮🇹.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo in doprinos. Še posebej 🇸🇮 skupini, ki je pod našim mentorstvom sodelovala pri sestavi in izpeljavi projekta. ✨🫶✨